×

Výstrahy

Joomla\CMS\Filesystem\Folder::create: Nemôžem vytvoriť priečinok.Path: [ROOT]/cache/com_templates

Dôležitosť masáži

Relax VIP masážeV dnešnej dobe je na trhu množstvo masážnych salónov a relaxačných centier, pretože si veľa ľudí uvedomuje dôležitosť masáží a pasívneho relaxu. Takúto formu relaxu si vyberajú hlavne ľudia so sedavým zamestnaním, alebo zamestnaním, kde majú dlhodobú jednosmernú záťaž ako napríklad dlhé sedenie pri počítači, za kasou a podobne. Náš masážny salón navštevuje veľké množstvo klientov s vyššie spomínaným problémom, teda sedavým zamestnaním. Pri dlhodobom sedení sa svaly začnú skracovať a tuhnúť. Následne dochádza k horšiemu prekrveniu hlavy a tkaniva hlavne v oblasti lopatiek. Ľudia to subjektívne pociťujú vo forme nadmernej únavy (z dôvodu nedostatočného prekrvenia mozgu), alebo cítia tupú bolesť práve v inkriminovaných oblastiach, teda v okolí lopatiek. Následne môže začať pôsobiť aj bolesť, ktorá vystreluje do rúk, alebo dolných končatín. Je spôsobovaná myogelózami.

Myogelózy sú zatvrdliny, ktoré sa tvoria najčastejšie v okolí lopatiek a hrudnej chrbtice. Pohybmi svalov sa môžu dostať do pozícií, kde začnú tlačiť na nervové zakončenia a dráždiť nervové dráhy, ktoré smerujú do horných a dolných končatín. Táto bolesť je skutočne nepríjemná a mnohokrát nedovoľuje svojmu nositeľovi žiť taký aktívny život aký by si želal, pretože mu znemožňuje aj niektoré jednoduché úkony. Masážou sa tieto problémy dajú odstrániť pomerne ľahko. Máme to odskúšané, že už po 3-5 masážach klienti tieto problémy pociťujú minimálne. Je veľmi dôležité chodiť na masáže v pravidelných intervaloch. Zväčša sa odporúča 3x do mesiaca, ale máme klientov, ktorým stačí aj jeden krát a cítia sa celý mesiac dobre. Treba si ale uvedomiť, že každý z nás má odlišnú stavbu tela a preto sa to nedá jednoznačne určiť. To, aký máme tvrdý chrbát a v akom je stave neurčuje len naše zamestnanie, ale aj desiatky iných faktorov, ktoré naň vplývajú ako napríklad typ chôdze, či je klient pravák, alebo ľavák, typ obuvi, nosenie kabeliek dlhodobo na jednej strane, tvrdosť postele, typ stoličky, umiestnenie monitoru v práci, klimatizácia za chrbtom, alebo okno za chrbtom a mnoho ďalších maličkostí, ktoré si ani nevšímame. Dôležitosť masáží je teda fakt. Každý z nás ich potrebuje, aby mohol podávať 100%-né výsledky v zamestnaní a aj v súkromnom živote. V neposlednom rade je to skutočne príjemný oddych aj pre našu myseľ. Tak neváhajte a vyberte sa do špecializovaného masážneho salónu. Je ich veľké množstvo a každý sa špecializuje na niečo iné. Som si ale istý, že si nájdete ten svoj.

Autor: Peter Szabó – www.relaxvip.sk

O FitnessCentrá.sk

Projekt FitnessCentrá.sk je najväčšia databáza športových zariadení na Slovensku. Návštevníkom ponúkame prehľad zariadení, ktoré sa nachádzajú v ich blízkosti a majiteľom zase bezplatnú možnosť prezentovať sa.

Naši partneri

Kontakty

CEE Investments s.r.o.
Nobelova 1498/1
831 02 Bratislava

Peter Sedláček
Tel: +421 902 521 566
Mail: info@fitnesscentra.sk

IČO: 45901996
IBAN: SK7975000000004025621426